Wat geloven wij als gemeenschap? Het is niet heel eenvoudig om die vraag te beantwoorden. Loop maar eens bij ons binnen, en vraag aan Jan wat hij gelooft. En doe vervolgens hetzelfde met Ada. Grote kans dat je behoorlijk verschillende antwoorden krijgt. Toch voelen de ‘Jan’s’  en ‘Ada’s’ zich met elkaar verbonden. Een ieder van ons legt zijn eigen nadrukken, kiest de eigen nuances, maar toch delen we ontzettend veel met elkaar. Geloven is voor ons geen afvinklijst met dogma’s, maar een levenshouding van vertrouwen. De vraag is dus: waar vertrouwen wij op? We hebben dit samengevat rondom vier punten, die ons gemeenteleven blijvend bepalen, en uitdrukking geven aan ons verlangen:

Hierbij denken we aan alles wat te maken heeft met de ontmoeting met God. God is een heilige, grote God en ook een liefdevolle Vader die dichtbij ons wil zijn. Dit ervaren wij in onze vieringen. Hier zingen wij, bidden wij, verstillen wij. De ontmoeting met Hem brengt ons vreugde. Vieren doen we met hart én hoofd. In de viering zoeken we daarom zowel naar ervaring en beleving als naar verdieping en uitdaging. Als protestantse wijkgemeente staan we daarin vol in de traditie, maar verklaren we de vorm niet heilig. In de kruisbestuiving tussen jong en oud, traditie en vernieuwing, ontdekken wij schatten.

We vieren ons geloof ook in kleiner verband, bij ons kringwerk, in de één op één ontmoeting in het pastoraat. Biddend ontmoeten wij God, en vieren we zijn aanwezigheid, als kinderen van één Vader.

Wij zijn een gemeenschap die zich laat inspireren door de persoon Jezus Christus. Hem volgen betekent niet dat we de waarheid in pacht hebben maar dat we al lerende groeien in kennis en vertrouwen. Wij verlangen ernaar meer op Jezus te lijken in ons denken en ons doen. Hij is zowel liefdevol als confronterend. Hij laat ons zien hoe wij kunnen leven naar Gods wil. Daarom lezen we samen uit de Bijbel, en spreken we er in alle openheid over. We ontdekken dat het evangelie ons helpt bij alledaagse keuzes in elke fase van het leven, van kind tot oudere. Iedereen is daarbij welkom, overtuiging en twijfel mogen elkaar aanscherpen. Wanneer we als gemeenschap samen zoeken lukt het ons beter om naar Gods wil te leven.
We willen groeien in dienstbaarheid aan de wereld. Wij geloven dat het evangelie ons liefdevol uitnodigt om deze wereld tot een betere plaats te maken: rechtvaardiger, vrediger, veiliger en schoner. Dit laat ons niet ongemoeid. Gods wereld wordt in de eerste plaats zichtbaar in onszelf: Hij verandert ons van binnenuit. Zijn verlangen wordt ons verlangen – hiervan getuigen wij. Allereerst heel dichtbij, in onze eigen context, in de persoonlijke ontmoeting. We zijn als gemeenschap bewogen en betrokken aanwezig, en hopen dat Jezus’ liefde door onze dienstbaarheid heen schijnt. Want Gods wereld is aanstekelijk.
Als kerk vinden we het belangrijk dat we ons thuis voelen bij elkaar. We voelen ons betrokken op elkaar, ongeacht verschillen in leeftijd, overtuigingen, geaardheid of afkomst. Iedereen weet zich gekend en ervaart de ruimte om zichzelf te zijn – als kinderen van één Vader. We lachen met elkaar mee in tijden van vreugde, we huilen met elkaar mee als het leven tegenzit. We delen de maaltijd. We zijn gastvrij. We zijn ons bewust van onze door God gegeven talenten en streven ernaar om die tot bloei laten komen in onze gemeente. Zo mag onze kerk al een klein stukje zijn van Gods nieuwe wereld.