Nog geen reacties

Taizé

Zoals jullie misschien wel weten, hebben we vanuit de gemeente de afgelopen jaren verschillende keren een kloosterweekend georganiseerd. Tijdens zo’n weekend verbleef een groep gemeenteleden een lang weekend in een klooster in Nederland of België. Dit leverde altijd heel bijzondere momenten en mooie contacten op. Aangezien het inmiddels vijf jaar geleden is dat het eerste kloosterweekend plaatsvond, is het tijd voor een jubileum. En waar kun je dat beter doorbrengen dan in een van de bekendste kloosters van Europa, dat van Taizé in Frankrijk?

Uiteraard willen we zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid geven om mee te gaan naar Taizé. Gezien de reisafstand is het minimum vier dagen (donderdagochtend heen en zondagmiddag terug), maar natuurlijk kan het ook een hele week (van zondag tot zondag). Ook zijn er verschillende periodes denkbaar voor deze reis. Daarom willen we jullie uitnodigen om aan te geven welke periode en hoe lang jullie zouden willen blijven in Taizé. Naar aanleiding van de aanmeldingen, zullen we een definitieve periode en verblijfsduur bepalen. Praktische zaken als vervoer is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Kosten (excl. gedeelde reiskosten) zijn 7,50 – 10,50 euro per dag voor personen onder de 30 jaar en 15-21 euro per dag voor personen ouder dan 30 jaar. Taizé hanteert een leeftijdsgrens van 35 jaar. Daarboven mag slechts een beperkt aantal personen per groep mee. Met mensen van boven de 35 die zich aanmelden zullen we dus moeten bekijken wat er mogelijk is.

Mogelijkheid 1: Meivakantie (lang): 1 tot en met 8 mei.
Mogelijkheid 2: Meivakantie (kort): 5 tot en met 8 mei.
Mogelijkheid 3: Zomervakantie (juli): 17 tot en met 24 juli
Mogelijkheid 4: Zomervakantie (augustus): 7 tot en met 14 augustus.
Mogelijkheid 5: Herfstvakantie (lang): 15 tot en met 23 oktober.
Mogelijkheid 6: Herfstvakantie (kort): 20 tot en met 23 oktober.

Zouden jullie kunnen doorgeven wanneer je wilt en kunt, per e-mail aan: Taize@kerkutrechtwest.nl of aan een van ons (Hester Pieters en Hilbert Fleddérus)? Alvast hartelijk dank voor jullie reactie.
Voor wie Taizé niet kent, meer informatie vind je op: www.taize.fr/nl

Groeten,
Hester en Hilbert

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.