Nog geen reacties

Priester moet boeten voor misbruik in de kerk

In de film Calvary (2014, John Michael McDonagh) moet een priester boeten voor het misbruik van een andere priester. Op woensdag 14 maart bekijken en bespreken we deze film op een filmavond in De Wijkplaats, als voorbereiding op het naderende Paasfeest.

Thema’s als schuld, boete en verzoening klinken voor christenen bekend, zeker in de veertigdagentijd, waarin zij zich voorbereiden op Pasen. Het gevaar is echter dat het vooral concepten blijven, niet gerelateerd aan ons dagelijks leven. Een film kan laten zien wat deze thema’s betekenen in het leven van concrete mensen. En via deze mensen zegt dat misschien ook iets over onze eigen levens.

De film Calvary portretteert Father James, priester in een klein dorpje in Ierland. Op een zondag komt een parochiaan te biecht. Deze vertelt dat hij als kind misbruikt is door een priester en daarom James zal vermoorden. De priester krijgt een week tijd om zich voor te bereiden op zijn dood.

De film begint om 19u45. Vanaf 19u15 is er inloop met koffie en thee. Iedereen is welkom, van binnen en buiten de kerk. Houd er wel rekening mee dat de film is gekeurd voor 16 jaar en ouder.

Meld je aan via het Facebook- event.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.