Nog geen reacties

Noodklok geluid

Vandaag luidde diaken Bob Lapajian de klok van De Wijkplaats. Daarmee luidde hij namens de Protestantse wijkgemeente Utrecht-West letterlijk de noodklok. Dat is hard nodig, want tot nu toe worden er te weinig maatregelen genomen om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen.

In 2015 kwamen vrijwel alle landen ter wereld op de klimaatconferentie in Parijs overeen dat de temperatuur aan het eind van deze eeuw met niet meer dan twee graden Celsius zou mogen stijgen. Om de ernstige gevolgen van klimaatverandering te beperken werd ook toen al vastgesteld dat een stijging van niet meer dan anderhalve graad het beste zou zijn. Als er niet meer maatregelen dan nu genomen worden, dreigen we echter op een temperatuurstijging van drie to vier graden uit te komen. Droogtes, overstromingen, orkanen en ander onheil zullen het gevolg zijn.

Tijd om de noodklok de luiden, vond Greenpeace. Daarom riep het kerken en andere instellingen met een klok of carillon op om mee te doen. Daar is massaal gehoor aan gegeven. Wij luidden vandaag om twee voor twaalf samen met honderden andere kerken en instellingen overal in Nederland de noodklok. Zo geven we een signaal aan de politici die vanaf maandag in Polen verder gaan onderhandelen over klimaatmaatregelen. Maar eigenlijk is het een signaal aan iedereen, dat de alarmbellen nu echt moeten gaan rinkelen en dat we meer in actie moeten komen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.