Nog geen reacties

Kort verslag: Verjaardag in de pastorie

Door ds. Pim Brouwer

Binnen worden kopjes uitgestald en ontdooien de petitfourtjes nog langzaam. De koffie pruttelt tevreden en mijn dochter (1 jaar) kijkt haar ogen uit met al die plotselinge bedrijvigheid. Dan beginnen rond 11 uur de gasten te arriveren. De één komt met de ‘regiotax’, de ander op de fiets, de volgende wordt afgezet door de taxiservice vanuit de kerk. Maar allemaal met één doel: samen hun eigen verjaardag vieren.

Verjaardag vieren in de kerkVanaf dit jaar is wijkgemeente Utrecht-West begonnen met een nieuw project om onze oudere gemeenteleden meer in contact met elkaar te brengen. Elke vier maanden nodigen we de gemeenteleden (75+) die de afgelopen maanden jarig geweest zijn uit ‘op hun eigen verjaardag’. In eerste instantie wilden we deze ontmoetingen in het kerkgebouw laten plaatsvinden. Toen het aantal aanmeldingen achterbleef bij de verwachting is er uiteindelijk toch gekozen voor de huiselijk gezellige setting van de pastorie. Een goede keus: een huiskamer leent zich natuurlijk veel beter voor een feestje!

De ochtenden kennen geen ingewikkeld programma. Na een korte meditatieve opening en voorstelrondje ligt de nadruk op het genieten van elkaars gezelschap en de heerlijke lekkernijen die steevast verzorgt worden door Adri Kole (ouderling pastoraat). Onder de feestvarkens zijn zowel zeer betrokken gemeenteleden als mensen die zich meer aan de rand van onze kerk bevinden. Ook is iedereen uitgenodigd zelf een introducé mee te brengen. Hierdoor ontstaan leuke nieuwe ontmoetingen en onverwachte gesprekken.

Terwijl de laatste broodjes naar binnen gewerkt worden gaat de bel al weer. De regiotax staat natuurlijk al weer veel te vroeg klaar. Maar het mag de pret niet drukken – het is een mooie ochtend geweest!

De volgende ontmoeting (voor wie in de periode september tot oktober) jarig geweest is zal plaatsvinden op 6 februari. Hoort u daarbij? Dan ontvangt u t.z.t. van ons een uitnodiging!

Bekijk hier meer foto’s van de verjaardag!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.