Stille week & Pasen

De Stille Week en het Paasfeest komen er aan. We herdenken het lijden en de kruisdood van Jezus en vieren zijn opstanding!

Zoals ieder jaar zijn er kerkdiensten om aandacht te schenken aan de verschillende delen van deze geschiedenis. Alleen zijn deze vieringen dit jaar enkel via kerkdienstgemist.nl te volgen.

Zondag 5 april is het Palmpasen – de intocht in Jeruzalem van Jezus rijdend op een ezel. We missen de vrolijke optocht van kinderen met palmpasenstokken, maar de kinderen gaan wel thuis aan de slag om een mooie stok te maken.

Op Witte Donderdag 9 april denken wij aan Jezus die voor het laatst maaltijd hield met zijn leerlingen, hun voeten waste, waarna hij gevangen genomen werd. In de dienst zal met een heel klein groepje het avondmaal worden gevierd. Wij hopen dat u ervaart dat wij dit in verbondenheid met u doen.

Op Goede Vrijdag 10 april wordt in een oecumenische viering vanuit de Dominicuskerk het lijdensverhaal van Jezus gelezen en bezongen. Deze dienst is ook op ons eigen kanaal op kerkdienstgemist.nl te bekijken.

Op zondag 12 april is het Pasen – de Heer is waarlijk opgestaan! Het wordt een feestelijke dienst samen met PERKI, de gemeenschap van Indonesische christenen die normaliter op Kanaleneiland bijeenkomt.

U zult begrijpen dat er dit jaar géén paasontbijt is in de Wijkplaats en ook géén Paasjubel ’s ochtends vroeg op het Domplein.