Wereldgebedsdag

Event details

  • vrijdag | 3 maart 2017
  • 15:00 - 16:00
  • Transwijk, Hof van Transwijk 16, 3526 XB Utrecht

Iedere eerste vrijdag in maart gaat het gebed de wereld rond, elk jaar opnieuw, al bijna 100 jaar lang. Steeds bereidt een andere groep christenen de viering voor. Dit jaar nodigen vrouwen uit de Filipijnen ons uit. Zij maakten de liturgie met als thema: Eerlijk!?

De viering van Wereldgebedsdag 2017 wordt gehouden op vrijdag 3 maart, o.a. in Transwijk. Dhr. L. Smit gaat voor samen met de leden van de Kerkcommissie.

Wat deze dag zo speciaal maakt, is het feit dat gedurende 24 uur ergens in de wereld vieringen zijn waar dezelfde noden voor God gebracht worden, dezelfde gebeden worden gebeden en dezelfde schriftgedeelten worden gelezen. Als de zon in het verre oosten opgaat over de eilanden in de Stille Oceaan, dan worden daar al de eerste diensten gehouden terwijl wij hier nog de datum van de dag ervoor schrijven. Uur na uur breekt voor mensen een nieuwe dag aan. Als het bij ons avond is, begint in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika de Wereldgebedsdag. Gelovigen uit 173 landen weten zich verbonden en bemoedigd door gebed. Door de bijeenkomsten op Wereldgebedsdag krijgt het christelijk geloof een internationale, oecumenische dimensie.