Vastenmaaltijd en Aswoensdag viering

Event details

  • woensdag | 1 maart 2017
  • 18:00 - 20:00
  • Dominicuskerk, Händelstraat, Utrecht

Een oecumenisch begin van de veertigdagentijd in de Dominicuskerk.

Net als vorig jaar is er om 18.00 uur, voorafgaand aan de viering van 19.00 uur, achterin de kerk voor ieder, die mee wil doen, een sobere vastenmaaltijd. Ook de kinderen zijn hierbij welkom. Tijdens de maaltijd horen we over de 40-dagentijd, over vasten en over het askruisje.

Tegen 19.00 uur verzamelen we met z’n allen, ook degenen die dan aansluiten voor de viering buiten rondom het vuur, waarin door ieder ingevulde briefjes met ‘stappen richting Pasen’ worden verbrand. De koster zorgt ervoor, dat de as wordt verzameld als het vuur is gedoofd. Ondertussen trekken wij met z’n allen zingend de kerk in.
Daar luisteren we naar verhalen uit de Schriften. Vertegenwoordigers uit de drie deelnemende geloofsgemeenschappen brengen elk een stapsteen met een korte toelichting naar voren en leggen die neer bij de afbeelding met stapstenen. Een askruisje op ons voorhoofd herinnert ons eraan, dat we uit stof zijn gemaakt, tot stof zullen wederkeren, en uit stof zullen opstaan.

Voor de maaltijd graag aanmelden bij de Dominicuskerk door de week telefonisch van 9.00 – 12.00 uur  030-2935245, of per email secretariaat@dominicuskerkutrecht.nl