Nog geen reacties

Diaconie strooit met geld

Afgelopen zondag deelde de diaconie van onze kerk geld uit. Dat gebeurde als onderdeel van de actie ‘Investeren in Gods Koninkrijk’. Iedereen ontving een gesloten envelop. In twintig daarvan zat een biljet van 50 euro. Daarmee wilden de diakenen iedereen aanmoedigen om een verschil te maken in de wereld. We geloven dat iedereen kwaliteiten heeft, waarmee hij of zij dat verschil kan maken. We hopen door dat te doen een kerk te zijn die uitdeelt van wat we van God ontvangen en onrecht bestrijdt. Zo brengen we het Koninkrijk van God weer een stukje dichterbij.

Was u of jij afgelopen zondag een van de gelukkige ontvangers, dan heeft u of heb jij komende weken dus de gelegenheid om met jouw geld bij te dragen aan iets waarvan jouw ongeving of de wereld mooier wordt. Ga bijvoorbeeld eens koffiedrinken met iemand waarvan u of jij vermoedt dat hij of zij wel wat aanspraak zou willen hebben. Of bezorg een mooie bos bloemen bij iemand thuis. Of neem de kinderen van de buurvrouw die van de bijstand leeft een keer mee naar de dierentuin. Of koop een paar mooie kaarten en stuur deze naar mensen die gevangen zitten vanwege hun strijd voor een rechtvaardiger wereld. Of vraag bij de coördinator van De Wijkplaats hoe het geld daar ingezet zou kunnen worden.

Als u en jij ons laten weten wat jullie ermee gedaan hebben, kunnen we dit verhaal delen en kunnen we elkaar hier weer mee inspireren. Dit kan via diaconie@kerkutrechtwest.nl, tot uiterlijk 15 mei. En ook wie geen vijftig euro heeft gekregen moedigen we natuurlijk aan iets te doen om de liefde van God te delen.

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.