Nog geen reacties

Kerkrentmeester, scriba en diaken gezocht!

Per 1 januari 2016 gaan enkele leden de kerkenraad helaas verlaten. Daarom zijn we dringend op zoek naar een kerkrentmeester, scriba en diaken. Misschien is dat wel iets voor jou?

Kerkrentmeester
Houd je van cijfertjes? Ben je secuur? En heb je financieel inzicht? Dan is kerkrentmeester misschien iets voor jou. Lees hier meer ambtelijke taal van de PKN over het kerkrentmeesterschap, maar kort door de bocht: je bent nauw betrokken bij de financiĆ«le kant van onze kerk. En, je doet dat niet alleen, want we hebben al drie hele leuke kerkrentmeesters. Zij staan te springen om twee nieuwe ‘collega’s’. Qua tijd moet je denken aan ongeveer een uurtje per week en af en toe een vergadering.

Scriba
Als scriba ben je de rechterhand van de voorzitter van de kerkenraad. Je helpt bij het voorbereiden van de vergaderingen, door de agenda te maken en de stukken bij iedereen (digitaal) onder de neus te duwen. Daarnaast ben je precies en vind je het leuk om onderdeel te zijn van een jonge energieke kerkenraad. Lees meer over wat een scriba doet. Notuleren hoeft niet, wij hebben al een topper die onze vergaderingen notuleert. Qua tijd moet je denken aan zo’n 8 uur per maand, inclusief kerkenraadvergadering. Natuurlijk veelal wanneer het jou uitkomt!

Diaken
Als diaken geef je handen en voeten aan ons geloof dat wij moeten omzien naar elkaar en elkaar moeten helpen waar nodig. De diaconie heeft verschillende projecten en vaste werkzaamheden waar altijd extra man- of vrouwkracht van pas komt. Het is vaak praktische hulp. Dus houd je van aanpakken, wil je graag meer betekenen voor je naasten? Dan wachten onze diakenen om jou!

Wil je meer weten over deze functies? Spreek een van de kerkenraadsleden aan of mail onze huidige scriba.

Namens de kerkenraad,

Scriba

scriba@pktk.nl

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.